Пролетната стажантска програма на Astea – ново начало, нов късмет

По традиция в края на месец юни отбелязахме и края на пролетното издание на стажантската ни програма – първо за годината, но вече единадесето издание за нас. Шестима разработчици и трима DevOps инженери се включиха в предизвикателството да развият своите софтуерни умения в Astea. За пръв път нашият менторски екип реши да стартира стажантската програма на два етапа. Първи започнаха работа младите колеги от DevOps ‒ две седмици по-рано, за да се възползват от по-дълга лекционна част, в края на която синхронизираха плавно задачите си с тези на нашите стажант-разработчици. Така всички заедно обединиха сили при разработването на екипния проект във втората част на програмата.

Приложението, което екипът създаде, има за цел да помага на потребителя да организира и систематизира своята почивка или пътуване, както и да води своеобразен дневник със спомени. То дава широк спектър от възможности за подреждане на предпочитания за дестинации, избор на транспорт и настаняване, създаване на списък със забележителности и пресмятане на бюджета. Не на последно място, цялата информация може да бъде споделена с приятели и близки, с които потребителят е избрал да пътува, като единственото нужно за това е да използва своя Google акаунт.

Стажантите на Astea споделиха, че благодарение на опитния екип от ментори са успели да навлязат в дълбочина в процесите на софтуерната разработка. Не отрекоха, че са се сблъскали и с много трудности, но са категорични, че това им е създало солидна основа, върху която да започнат развитието си като специалисти.